Jump to content
CBR1100XX.org Forum
runninn

Speedo Quit after Heavy Rain Ride

Recommended Posts

Idea of the cause? Could it involve the  Speedo Healer? Is the failure the sensor often itself? This is the first time it's happened in 12+ years of ownership.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had an incident many years back.  Turned bike on.  Speedo jumped from zero to max and back.  After that, no lights or turn signals or speed reading.  Couldn’t find a cause.  Wired a parallel circuit to have one working headlamp.

 

The next day, I accidentally hit the turn signal switch and everything was back.  To this day, I have no clue what caused the problem or why it went away on its own.  I even tore down the front end and did the loom fix.  Nothing appeared to be in bad shape.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have used the Speedohealer product on three different bikes over the years including my 01 Bird. sense 2005 . I would look first at the VSS connector. Pull it apart, check it for corrosion.

 clean all electrical connectors with  "channel changer cleaner"  it comes in an aerosol can, I have not bought any in several years, but  use to get it from Radio Shack, I would look at E-Bay for it now.

Good Luck

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also had an issue with intermittent speedo loss.  In that case, it turned out to be some funk that got flung onto the speed sensor...jut enough to impede reading the spinning of the driving gear.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Aunt Zero said:

I had an incident many years back.  Turned bike on.  Speedo jumped from zero to max and back.  After that, no lights or turn signals or speed reading.  Couldn’t find a cause.  Wired a parallel circuit to have one working headlamp.

 

The next day, I accidentally hit the turn signal switch and everything was back.  To this day, I have no clue what caused the problem or why it went away on its own.  I even tore down the front end and did the loom fix.  Nothing appeared to be in bad shape.

 

...add Necromancer to the list.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×